petek, 9. maj 2008

Iz družinskega albuma

Z novim postom se vračam v počitniško atmosfero, ki sem jo v družinski družbi absorbirala poldrugi teden. Po večmesečnem spletnem vzdrževanju stikov smo se Sadarjevi znova združili na turških tleh. Za uverturo smo maratonsko prečesavali eskisehirske ulice ter njegovo družabno in kulinarično življenje. Da se nožne mišice ne bi prehitro ohladile, smo jih razgibali s sprehodom skozi frigijsko zgodovino v starodavnem mestu Midas Sehri. V skladu z nezdravim turškim življenjem smo dan v naravi podčrtali z nekaj masti z žara na popoldanskem pikniku v bližini omenjenega arheološkega presežka naše regije. Počasi smo se premaknili po zgodovinski premici in se ugnezdili v antiki. V Pergamonu, Efesu in Afrodiziasu smo podoživiljali grške čase, vez s sedanjostjo pa ohranjali v turističnem Kusadasiju. Za popoln turški itinerarij smo na deževno popoldne utaborili tudi v Pamukkalah, v kulinarično spominsko knjigo pa dan kasneje vpisali afyonski kaymak. Po slovesu od eskisehirskih prijateljev smo za veliki finale prihranili še Istanbul z vsemi pomembnimi mošejami, ladjico, barantanjem na pazarjih in vodno pipo. Anadolu ekspres me je še prehitro odpeljal nazaj v aktiven študijski ritem, ki bo še dva meseca družinske vezi prepletal izključno po virtualnih kanalih.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Mi pa doma vsakemu sorodniku in prijatelju posebej pokažemo slikce s potovanja in obujamo spomine na čudovite počitnice, pa težko čakamo, da si drugo leto ogledamo še kakšen del Turčije, ki nas je vse tri močno očarala ( k temu je veliko prispevala naša prijetna vodička in odlična prevajalka ;)- priporočamo !). Seveda še težje čakamo julij, ko prideš domov, čeprav smo se na lastne oči prepričali, da ti je tam na turškem res dobro in verjamemo, da bo hudo zapustiti vse to.

Pina pravi ...

Hej hej!
Ja, prav fletno je bilo. :)
Drugače pa sem se ravno malo prej za las izognila depresiji, ko me je s pogledom na urnik spreletelo, da se faks konča že čez točno 1 mesec. :S
En lep pozdrav v domače konce! :)