sreda, 9. april 2008

Življenje kot v filmu

Zadnji tedni se (v nevarnih spiralah) vrtijo okoli mojega krstnega režiserskega projekta oziroma projektov, ki jih v okviru predmeta Producing & Directing pripravljamo z latvijsko-nizozemsko-madžarsko filmsko ekipo. Čeprav izgleda snemanje dokumentarnih filmov v prijateljskem krogu nadvse zabavno, pozitivne pridevnike večkrat zamenjujejo njihovi stresni in naporni bratje. Produktivnosti šestih kreativnih glav je skrajno pohvalna, občutno manj uspešno pa je usklajevanje enakega števila urnikov, vzdrževanje koncentracije, sprejetje skupinskih pravil in realizacija naših visokoletečih načrtov.

Tako naša ekipa dnevno pretiči skupaj najmanj dve uri, rezultati pa se še vedno niso materializirali v oprijemljivejša agregatna stanja. V dveh tednih smo spisali tri scenarije - od tega dva zavrgli, zadnji pa nam ni všeč, podelili 57 negativnih točk, na balkon zaprli 2 člana, popili 69 kav, mučili našo mačko, razbijali kozarce, delali načrte za poletje, spali na sestankih, se nekaj ur kregali, ali so posnetki študentov, ki si izposojajo knjige v knjižnici, klišejski ali ne, poskušali prepričati ostale člane, da je letenje z avionom na kraj snemanja ob minimalnem budgetu in odsotnosti časa nadvse utopično, gladili nesporazume o objavi fotk na Facebooku, se živčno "zlamljali" in se učili za izpite. Snemali film? Ah ne, do tja seveda še nismo prišli.

2 komentarja:

Karmen pravi ...

Zanimivo, tudi mi se spravljamo snemat kratki film - sinopsis je spisan, scenarij v delu and may I say we did an excellent job!

UPam, da tudi vam rata :)

Pina pravi ...

Komaj čakam na rezultat! :)

Ja, upam, da rata tudi nam,čeprav dvomim, da bom lahko tudi v najboljšem primeru uporabila pridevnik "excellent" v istem stavku z našim filmom oz. slabim izgovorom za film. :S