ponedeljek, 29. oktober 2007

Pazartesi pazar

Med moje najljubše nakupovalne prakse in obvezne ponedeljkove rituale se uvršča obisk pazarja, s katerimi tedensko sprožujem logistično problematiko tlačenja minimalno petih kilogramov svežega sadja in zelenjave v skromno prostornino našega hladilnika. Pazar je raj za kuharice in kuharje, vegetarijance, gurmane in sila potrpežljive ljudi. Prerivanje v nepregledni množici navdušenih kupcev z velikimi nakupovalnimi vozički, vpijočihprodajalcev in kamikazno zaletavajočih se mam nam v dobri uri v roke potisne težke vreče, polne prvovrstnega sadja in zelenjave, za katere skupaj odštejemo maksimalno 3 evre. Mamljivo zloženo sadje in lesketajoča se zelenjava so obvezno turškega izvora ter zato skrajno sveži in bolano poceni. Poleg malancanov za 30 centov/kg, mandaric za 50 centov/kg, granatnih jabolk za 50 centov/kg in drugih vrtno-drevesnih dobrot se stojnice šibijo tudi pod težo dišečih začimb, riža, kuskusa, sirov, šalov, posode in drugih bolj ali manj uporabnih surovin.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

joooj, so se mi kar malo pocedile sline ob opisu tega sadnega razkosja :)

kaj pa kaksna slikica? ;)

Pina pravi ...

Prejšnji teden sem imela s sabo fotkič, pa me je vsa nakupovalna evforija čisto odnesla od zastavljenih ciljev dokumentiranja. :)

Lahko pa te za dokaz povabim na vegetarijansko večerjo, kaj praviš? Pa še za indijski večer (oz. popoldne) se ti oddolžim ... ;)