torek, 15. januar 2008

Kaditi kot Turek?

Upravičenost priljubljene sintagme, ki najbolj zavzete nikotinske odvisneže primerja s turškimi kadilskimi navadami, bo očitno kmalu postavljena pod vprašaj. No, vsaj formalno ...
Sodeč na medle odzive v medijih in vsesplošno ravnodušnost bo očitno vidljivost v barih ostala zakoreninjena na skromnih sedem centimetrov, dimna zavesa še vedno učinkovito prevzemala funkcijo pisarniškega okenca, cigaretni ogorki pa estetsko tlakovali turške ulice, parke in druge javne površine.

Z birokratskim gašenjem turških cigaret novela novega zakona grozi z ugasnitvijo pomembnega kosa nacionalne tradicije in kulture. "Ah, pa bomo plačali tistih 25 evrov, kot kršenje protikadilskega zakona zaračunava predlagani zakon," tako brezbrižno komentira približno 25 milijonov turških kadilcev. "Da bi se odpovedali cigaretom?!," posmehljivo dodajo in z desnico, ki je ravno zaprla dnevni časopis z razburljivo novico, lačno sežejo v hlačni žep s sumljivo kvadratno izboklino ...

7 komentarjev:

desculpeqqc pravi ...

.

Anonimni pravi ...

Men je prov kul, da ne prismrdim vsakič ko kam grem, čeprav se na Metelkovi in Bazenu ni kaj dosti spremenilo.

Pina pravi ...

Po sprejetju tega utopičnega zakona v septembru bo Turčija v celoti konkurirala Metelkovi in Bazenu :)

Sicer mi je bilo pa ful hecno, ker je bil zrak v Slo. tako sumljivo čist, gužva pred bari večja kot v barih in "kao zaprti" lokali spremenjeni v neuradne kadilnice.

Anonimni pravi ...

kaj pa narodna identiteta:O to je tako kot bi slovencem prepovedal samomor :lol:

MareG pravi ...

Sicer pa samo spoštovanje in upoštevanje zakonov je v Turčiji bolj na nizkem nivoju, tako da bo učinek tega zakona nekako podoben učinku našemu prejšnemu protikadilskemu zakonu.

Pina pravi ...

Mare: Če bo upoštevanje tega zakona na nivoju rdeče luči, pravic o enakopravnosti žensk in ilegalnih priključkov za elektriko, internet in vodo, potem se verjetno res ne obeta kaj prida radikalnih sprememb. :)

gyzar: Huh, še dobro, da Slovenci nismo tako zagrizeni nacionalisti. :)

Karmen pravi ...

ej, ta druga slikca se ne prikaže oz prikazuje čisto belino.

Da ni to morebiti slika kake turške zadimljene kafane ;)?