sreda, 28. november 2007

S snegom nad stres

Kako se spopasti s stresom pred zaguljenim jutranjim izpitom?
(Lekcija iz namišljenega učbenika Študentski FAQ)

Okoli 11h zvečer si skuhajte močno turško kavo, katere posledice vam bodo onemogočale spanec ob želeno zgodnji uri. Nekaj ur kasneje obupano vzdihujte ob računalniku, poskušajoč brati kompleksne filozofske teorije, in mirno zignorirajte cimrovo povabilo na skupinsko vseblokovsko kepanje na dvorišču.

Ko zamrznjene šipe zavibrirajo ob prešernem kričanju sosedov, v simbolični pižami zapustite toplo zavetje razgrete sobe in bosi odtacajte na balkon. Čeprav upajte, da boste ostali nevidno varni, vas bo v prvih petih minutah potrjeno zadelo minimalno 6-8 ledenih kep. Ko se bo vaš pogled, uokvirjen v zasnežene trepalnice, srečal s pordelimi nožnimi prsti, razmočenimi poletnimi hlačami, ki se skeleče zarezujejo v golo kožo, in posmehljivimi obrazi razposajenih mladeničev nekaj nadstropij nižje, naj vam prekipi.

Ker je pod vprašaj postavljena vaša čast, zapustite "julijansko" balkonsko pozicijo in se s tankimi supergicami, bundo, poveznjeno čez premočeno pižamo in kapo, ki zapuščeno počiva v omari, jezno prežarčite na bojno fronto. Za najmanj eno uro prevzamite vlogo najlažje in najbolj zaželene tarče, a se trudite razbiti svoj status s spretnim umikanjem premišljeno namerjenih kep, skrivanjem za avtomobili in vehementnim lučanjem sneženih povračil.

Ko se srčni utrip približa povprečnemu mišjemu pulzu, barva okončin konkurira izmirskim paradižnikom s ponedeljkovega pazaarja in je v vaših oblačilih več snega kot na cesti, se odločite za drugačno snežno zabavo. S časovnim strojem odpotujte nekaj desetletij nazaj in na vrtu postavite velikanskega sneženega moža. Pri tem ne pozabiti steči v kuhinjo po obvezen korenček in splezati na drevo za izbirčen izbor primerne metle. Ko je misija opravljena, se streznite ob misli nad brutalno zgodnjo jutranjo budilko in izpit. Čeprav si boste želeli svoje misli osredotočiti na Freuda, radikalni feminizem in postmodernistične teorije, vam neprekinjeno kihanje, skelenje in smrkanje tega zagotovo ne bodo dopustili.

Zjutraj se zbudite v skrajno sončen dan in se ob misli na nočno avanturo sprehodite po idilično zasneženem kampusu do kraja zločina, kjer odpišite enega svojih najboljših esejev. Preverjeno! ;)

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

ooo jst bi se tut kepala :) kok pa mate snega?
no pa še čestitke za dobro odpisan esej!:)

Pina pravi ...

V enem dnevu ga je uspelo zapasti presenetljivo veliko!!! it's melting though :(

Če se želiš kepat, pa ulet ... za vikend še nimam nobenih fiksnih načrtov. :)

Karmen pravi ...

matr si mi lušte naredila s tem kepanjem

Že kaka dva tedna si želim, da bi zapadlo ful snega in da bi se metala vanj or better yet metala druge vanj.

No luck so far :(

Anonimni pravi ...

Po kolk so pa karte za smučišča, k pri nas se pri takih cenah in tako ponudbo ne bomo prov velik navozil. K men je vseen al Turčija al Francija, sam da je pocen ;)

Pina pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Pina pravi ...

Cherry: vidiš, razlogi za obisk se še vedno aktivno množijo. Mislim, da boš res morala priti.

MareG: menda ni tako blazno drago. Zadnjič sem videla najbolj razvpito turško smučišče, ki je samo kako uro oddaljeno od mojega mesta, in se odločila, da grem definitvno sprobat, kakšen je turški sneg ;)

Yah0da pravi ...

..uglavnem, premagala si nas. :) Jap, stiska vas je popolnoma zelena, brez milimetra snegca pegca, pa se eseji mi sploh ne gredo od rok. Se bom delala, da je to posledica nesnega. :D

Pina pravi ...

Ah, meni eseji (in Zapikovi članki seveda) ne grejo niti ob turškem vremenu, čeprav sem se danes uspešno prisilila bit pridna, tako da bom mogoče že čez ene 2 dni uspela oddat. :S :)

Sem slišala, da ti tudi zamujaš z oddajo prispevkov, tako da sem potolažena. :)

Yah0da pravi ...

Oh..sej ves.. zamujanje :) it's in my blood ... or should i say our? ;) Če nama je pa douglas adams idol ;)

Pina pravi ...

You should definitely use our.
Zadnji članek sem oddala včeraj ob polnoči. :)