sreda, 26. september 2007

Turški A je to?

Turška iznajdljivost ni omejena zgolj na področje trgovske podjetnosti, temveč se uspešno zliva tudi po drugih sferah vsakodnevnih opravil. Nazorna in zgovorna ilustracija tovrstnega početja sta moja cimra, ki ob obvezni pomoči sosedov (ki sosedski status z visenjem, spanjem in prehranjevanjem v našem stanovanju vztrajno potiskata k cimerstvu) uspešno presegata podvige junakov legendarnega A je to?

V času skupnega bivanja so med drugim sestavili skrajno varen in predvsem priročno majhen adapter za sintesajzer, ohladili naš modem s sumljivo napravo, spimpali nekaj televizij, namontirali »zrabutano« ulično svetilko in še nekajkrat goreče vrtali v stene in pod zaradi meni ne povsem znanih razlogov.

Laptop team (Foto: Emre)

Včeraj ponoči pa se je lokalna delovna brigada lotila ultimativne misije priključitve šestih računalnikov, razporejenih v treh nadstropjih, na zgolj en priključek. Zaradi specifike del, ki so zaobjemale vrtanje v dve okni in napeljevanje kablov po zunanjih stenah našega bloka, so za svoje delo izbrali nočni termin, ki je ob odsotnosti prižganih luči zagotavljal potrebno temo za ilegalne posege v najemniško stanovanje. Rezultat: luknje v dveh pisalnih mizah, dveh povsem novih oknih (!), približno 30 metrov kabla, speljanega po hodnikih in fasadi, dva modema, šest računalnikov z vrašljivo delujočim internetom, potencialno besen stanodajalec in najpomembnejše – samo enkratno plačilo internetne uporabnine. :)

5 komentarjev:

Karmen pravi ...

lovely :)

a pridejo tudi na dom ;)?

Pina pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Pina pravi ...

Cherry: I bet!

Vprašanje je le, če si res želiš svoje stanovanje opremiti z dekorativnimi luknjami v zidu, estetskimi prepleti kablov namesto tepihov in bizarnimi napravami sumljivega delovanja.

Torej?

Karmen pravi ...

hehe Pinjola, kdo pa govori o dekoriranju mojega stanovanj ;)

Imam pa tečne sosede, ki bi jim redekoracija zagotovo dobro dela :evil:

Pina pravi ...

Potem pa res moraš pridt sem in jih spoznat. :)